Justisminister Knut Storberget møtte representanter for Oslo politidistrikt onsdag. Roger Andresen (tv), politimester Anstein Gjengedal ved Grønland politistasjon tok justisministeren med på en tur langs Akerselva. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Jeg ble stoppet i knivkontroll langs Akerselva. Dette var på den tiden jeg bodde på Nedre Grünerløkka. På 2000-tallet. Det var sjelden man så politi, de kom fort om noe skjedde, men så forsvant de igjen. 

I tidsrommet politiet var der forsvant alle narkotikaselgerne, men de var på plass igjen så fort politiet var ute av syne. 

En vakker vårdag gikk jeg tur langs Akerselva sammen med noen andre. Fuglene kvitret og vi gikk ned fra Kuba til Blå, akkurat i svingen der sto det uniformer. De ville sjekke om vi bar kniv, sa de, og holdt frem en slik flat greie de bruker på flyplasser. Vi måtte løfte opp armene og kjente den stryke lett over klærne, så nikket de og vi fikk lov til å gå videre. Vi fikk i alle fall noe å snakke om, og vi ble enige om at dette var nok et forsøk på forebyggende arbeid. Politiet ville vise seg frem. 

annonse

Les også: Ung norsk-somalier pågrepet og siktet for grovt ran med kniv (+)

Da vi nærmet oss Grønland var det en ny kontroll. Men det var ikke pene jenter i uniformer. Det var robocops, og de hadde allerede flere liggende i gresset med håndjern på ryggen. De brydde seg ikke om oss. 

Det ble med den ene gangen, jeg hørte i alle fall ikke om noen flere knivkontroller langs Akerselva. Det var utrygt i det området, det var narkotikaselgernes territorium. De hadde sjelden kniv eller narkotika på seg, det var gjemt i nærheten. Om de ble ransaket av politiet, så fant de sjelden noe og narkotikaselgerne kunne si at politiet trakasserte dem. De var rasister og det som verre er. 

annonse

Les også: Betjent slår tilbake mot rasismebeskyldninger mot norsk politi

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Det er rart å tenke på, der sto det personer på gatehjørnet og forsøkte å selge narkotika til barn på vei hjem fra skolen. Midt på lyse dagen ble en ung kvinne med barnevogn ranet med kniv. Det var helt vanlig å bli tilbudt narkotika på vei hjem fra jobb om ettermiddagen. Men det sto ikke noe om dette i avisen, eller om politikere som ville gjøre noe. Det var som om problemet ikke eksisterte. Organisasjoner roper om rasisme, og at de ikke skal ha rasister i våre gater. Men vi får aldri høre om årsaken til at noen blir «innvandringskritiske». 

Justisminister Knut Storberget. Foto: Lise Åserud / NTB

Det finnes personer som nekter å tro at det er sant, for da burde det ha stått i avisen og politikere ville ha brettet opp ermene. Justisminister Knut Storberget var i avisen, han hadde gått en tur langs Akerselven og kunne fortelle om fint vær. 

Justisministeren var også avbildet, han gikk tur sammen med et par politisjefer. 

Storkontroll i Oslo – seks tatt med kniv og to med narkotika

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon