Hizb ut-Tahrir har tilhengere mange steder i verden. Her er noen fra Palestina. Foto: HAZEM BADER / AFP
annonse
annonse

Den islamistiske organisasjonen, Hizb ut-Tahrir i Danmark, vekker oppsikt med sin oppfordring til alle muslimer om å la være å stemme under kommune- og regionsvalget.

Valget, som avholdes 16. november 2021, har ifølge organisasjonen ingen troverdighet hos islam, skriver danske BT.

En løpeseddel islamistene har delt ut i Aarhus har en klar beskjed til alle muslimer.

annonse

«Betingelsen for å delta i et valg, ifølge islam, er ganske enkel og klar: Det er kun tillatt å stemme på en person, hvis denne skal utføre noe som er tillatt i islam.»

Det hevdes også at kommunepolitikere i vestlige land jobber mot islam.

«Å gi sin stemme til en politiker eller et parti er en bemyndigelse til å foreta en oppgave, og i fall man ikke kan garantere, at hele oppgaven er legitim ifølge islam, er det ikke tillatt å gi denne bemyndigelsen til noen.»

Det har vært flere demonstrasjoner mot Hizb ut-Tahrir i Danmark. Foto: Francis Dean / SCANPIX NORDFOTO
annonse

Politikerne i Danmark reagerer kraftig på den omstridte organisasjonens oppfordring til alle muslimer om ikke å stemme under valget.

Socialdemokratenes ordfører i Aarhus, Anders Winnerskjold, er regelrett forbannet.

«Det er jo vanvittig. Alle skal ta del i demokratiet. Det er å pisse på systemet. Man skal bruke sin demokratiske rett. Folk har kjempet i 150 år for det her. Den oppfordringen er helt på månen, men det tror jeg også at de fleste kan se,» sier han.

Også Venstre i Aarhus reagerer på islamistenes budskap.

«Det er en enormt ergerlig melding for alle. Alle i Aarhus og derfor også i Aarhus Vest har drømmer for fremtidens Aarhus og skal selvfølgelig bruke sin stemme til å påvirke byen. Det er en meget udemokratisk oppfordring,» sier Venstres førstekandidat til kommunalvalget i Aarhus, Christian Budde.

Hizb ut-Tahrir avviser på sin side kritikken, og sier at påstanden om at muslimenes manglende valgdeltagelse fører til isolasjon og parallellsamfunn, er misvisende propaganda.

«Muslimenes engasjement i samfunnet kan nemlig ikke reduseres til spørsmålet om valgdeltagelse. Som muslimer er vi pålagt å engasjere oss positivt i samfunnet og være politisk aktive, men utelukkende på islams premisser,» lyder det i pressemeddelelsen.

Inger Støyjberg har lite til overs for islamister i Danmark. Foto: Francis Dean/REX

Den danske politiker og innvandringskritikeren, Inger Støjberg, har følgende beskjed til den islamistiske organisasjonen på sin Facebook-side:

annonse

«Dere hører ganske enkelt ikke hjemme her i Danmark! Jeg kommer for øvrig på ingen måte til å savne alle dere idioter fra Hizb ut-Tahrir.

….men jeg lurer på om ikke dere kommer til å savne vårt velferdssamfunn, for pengene pleier dere gjerne å ville ha! ❤️🇩🇰»

Erlend Wiborg om SIAN: – De ødelegger for alle de av oss som ønsker en strengere innvandringspolitikk (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon