President Joe Biden dro tirsdag til New Hampshire. Der ble han spurt om USAs syn på Taiwan igjen. Foto: Gemunu Amarasinghe / AP / NTB
annonse
annonse

USAs syn på kinesisk suverenitet og Taiwan-spørsmålet er uendret.

– Taiwan er uavhengig. Taiwan tar sine egne beslutninger, svarte Biden på en reise i delstaten New Hampshire tirsdag da han fikk spørsmål om USAs syn på Taiwan.

Uttalelsen falt dagen etter at han hadde hatt et flere timer langt videomøte med Kinas president Xi Jinping, skriver NTB.

annonse

– Vi kommer ikke til å endre vår politikk i det hele tatt. Vi oppfordrer ikke til uavhengighet. Vi oppfordrer dem til å gjøre akkurat det som Taiwan-loven krever. Det er det vi gjør. La dem bestemme seg, sa Biden.

Taiwan-loven i USA slår fast at USA ikke anerkjenner Taiwans uavhengighet, men at USA er forpliktet til å hjelpe øya med å forsvare seg.

Det er tredje gangen at Biden nylig har uttalt seg uklart om USAs Taiwan-politikk.

annonse

Loven er kjent som «strategisk tvetydighet», der USA hjelper Taiwan med å bygge opp øyas forsvar, men uten å love å hjelpe øya hvis den skulle be om hjelp.

Det hvite hus har ved flere anledninger sett seg nødt til å sende ut oppklarende uttalelser om at USAs politikk ikke er endret etter Bidens uttalelser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon