Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fulgt av helsedirektør Bjørn Guldvog. Nakstad sier til NRK at han tror han har fått omikron. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Det tikket inn et tips til Resett på mandag:

«Er dere kjent med at Helsedirektoratet skal ha et gedigent julebord mot slutten av november?» sto det.

Det var vi ikke. Og tatt i betraktning av trusler om vaksinepass og økende smitte, var det jo en relevant sak. Så vi spurte presseansvarlig hos Helsedirektoratet tirsdag ettermiddag

annonse

– Ville det vært mulig å få greie på om og hvordan Helsedirektoratet har tenkt til å gjennomføre julebord for de ansatte i 2021?

– Vi sjekker opp, var svaret onsdag morgen.

Og mot slutten av dagen kom svaret. Og vi kan røpe at det nok ikke blir noen fest på direktoratets ansatte i år.

annonse

– Helsedirektoratet skulle i utgangspunktet hatt høstfest/julebord 26. november, skriver assisterende helsedirektør Olav Valen Slåttebrekk i en e-post til Resett, og fortsetter:

– Vi følger kontinuerlig med på smittesituasjonen i Norge og har løpende vurdert om det er riktig å avholde julebord nå. Det er gjort en totalvurdering med grunnlag i den pågående smittesituasjonen, og konklusjonen er at arrangementet blir flyttet til 2022. Helsedirektoratet har et helhetlig ansvar for den nasjonale helseberedskapen i Norge og har en aktiv rolle i pandemihåndteringen. Beslutningen er i tråd med “føre-var-tenkningen” som vi legger stor vekt på i Helsedirektoratet, skriver han.

Vi vet ikke om forespørelsen fra Resett var utslagsgivende for at beslutningen slik ble fattet, men svaret er rapportert som mottatt.

Nå spørs det da hva andre departementer og direktorater velger å gjøre: Kan det tenkes at det kommer krav om vaksinepass for statlige ansatte som skal på julebord i år?

I så fall vil naturligvis Resett rapportere om det.

Setter du pris på denne artikkelen og slike perspektiver? Resett trenger din støtte.

Vi har Vipps nr 124526, bank 1503.94.12826 eller dere kan sende SMSResett” (200,- en gang) eller SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474.

Tegn abonnement her

Det eksplosive korona- og vaksinespørsmålet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon