Onsdag ledet utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) et ministermøte i Giverlandsgruppen for Palestina (AHLC) i Oslo rådhus. Til stede var representanter for Palestina, Israel, USA og europeiske, arabiske og andre giverland. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) bekymrer seg for økt vold i Palestina, grunnet økonomiske problemer.

Onsdag møtte Huitfeldt representanter fra Palestina, blant dem statsminister Mohammad Shtayyeh, samt Israel, USA, EU, Russland, FN og andre sentrale land i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC) i Oslo.

Den økonomiske krisen i Palestina stod helt øverst på dagsordenen.

annonse

– Dette er en kritisk tid for Palestina. Budsjettunderskuddet er blitt umulig å håndtere, slo Huitfeldt fast på en pressekonferanse etter møtet.

– Situasjonen over hele Palestina er skjør, og vi frykter en ny eskalering av volden. Vi må forhindre en dypere krise, og jeg har bedt giverne om mer penger, sa hun.

Huitfeldt presiserte at målet for AHLC er å skape grunnlag for en tostatsløsning.

annonse

– Palestinerne må få full tilgang til sine områder og ressurser. Okkupasjonen må ta slutt, og konflikten må løses, sa utenriksministeren, som samtidig framholdt at Israel er villig til å ta en serie «konkrete skritt».

– Begge parter har uttrykt at de er villige til å gjøre mer for å forhindre en dypere krise, sa Huitfeldt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon