UTE I HARDT VÆR: Nyvalgt stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) under konstituering av det 166. storting. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Hans Fredrik Marthiniussen, som er professor i formuesrett ved Universitetet i Bergen, sier til Adresseavisen at saken om Eva Kristin Hansen (Ap) er den groveste han har sett når det gjelder stortingsrepresentanters bruk av pendlerboliger. Han utelukker ikke at det kan bli en politi-sak.

Professoren sier at mens de fleste andre i pendlerboligsakene har fortalt hvor de bor, skiller saken med stortingspresidenten seg ut fordi hun bevisst har holdt tilbake opplysninger om at hun kjøpte seg bolig i 2014.

Eva Kristin Hansen bodde fra 2014 sammen med sin mann i Ski utenfor Oslo, men leide samtidig en hybel i Trondheim som hun oppga som adresse. Ski er for nært Stortinget til å gi rett til pendlerbolig.

annonse

– Vi snakker ganske bevisst tilbakeholdelse av opplysninger som man må forstå er relevante. Det er det groveste jeg har sett i sakene rundt pendlerbolig, sier Marthiniussen.

«Jeg er ingen kjeltring»
Stortingspresident Eva Kristin Hansen sier til NRK at hun ikke trodde hun hadde brutt reglene om pendlerbolig.

– Jeg har sjekket med Stortinget. Jeg trodde ikke jeg hadde brutt reglene, men de sier de har en tolkning av at jeg burde sagt fra om at jeg eide en bolig i Nordre Follo fra 2014, sier stortingspresident Eva Kristin Hansen til NRK.

annonse

Hansen sier til kanalen at hun skjønte at hun hadde brutt reglene først da Adresseavisen stilte henne spørsmål om pendlerboligen, men på spørsmål fra NRK om hun nå vurderer å trekke seg som stortingspresident svarer hun dette:

– Jeg har blitt valgt som stortingspresident med tillit i Stortinget, og har ingen planer om å gjøre noe annet.

– Jeg er ingen kjeltring. Jeg har ikke ment å gjøre noe galt. Hvis jeg har fått noe jeg ikke skal ha, vil jeg betale tilbake. Jeg vil ha alt på stell. En stortingspresident må virkelig gå foran og gjøre det som er rett. Det er viktig for meg, sier hun til Adresseavisen.

 

Les vår sak om Listhaug og andre politikeres kommentarer til den siste pendlerboligsaken her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon