Stortingspresident Eva Kristin Hansen fotografert på Stortinget under et intervju om hennes pendlerbolig Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) påstår fortsatt at hun er riktig person til å rydde opp i rotet rundt pendlerboliger.

Da Hansen overtok som stortingspresident i høst, gjorde hun det til en hovedsak å gjenreise tilliten til Stortinget. Dette fant sted etter en rekke avsløringer knyttet til representantenes økonomiske goder, og den nye presidenten lovet en opprydning.

Så kom nyheten om at Hansen selv kan ha fått pendlerbolig i strid med reglene.

annonse

Stortingspresidenten vil likevel ikke gå av. Hun mener derimot at hun fortsatt er riktig person til å lede arbeidet med å rydde opp.

– Jeg vil gjerne gjøre alt jeg kan for å rette opp tilliten, sier Hansen til NTB.

– Jeg er valgt av Stortinget, og jeg er veldig dedikert for å fortsette med det som jeg lovte da jeg ble valgt. Nemlig å rydde opp i ordninger som kan oppleves som urimelige, og også å rydde opp i uklarheter rundt det med pendlerboliger, fastslår hun overfor nyhetsbyrået.

– Alle skal få svar
annonse

Hansen lover nå full åpenhet om sin egen situasjon.

– Jeg har ikke lyst til å skjule noen verdens ting. Alle skal få svar fra meg, sier Hansen.

Hun legger til at hun allerede har vist flere kontoutskrifter.

– Til alle velgere og alle andre har jeg lyst til å si at jeg er kjempelei meg for dette. Men jeg vil gjerne gjøre alt jeg kan for å rette opp tilliten gjennom å gå igjennom ordninger, om det er etterlønn, pendlerboliger eller skatt, sier Hansen.

Vil ikke gå

På direkte spørsmål gjør Hansen det klart at hun ikke har tenkt å gå av.

– Jeg har ingen planer om det. Jeg har tenkt å fullføre arbeidet.

Fikk beskjed mandag kveld
Hansen mente selv at hun hadde rett til pendlerbolig. Men mandag kveld fikk hun en telefon fra Stortinget med beskjed om at tolkningen av reglene var blitt endret.

– Det var da jeg skjønte at «Oi, her har jeg kanskje vært i strid med tolkningen av regelverket». Det var da denne ballen begynte å rulle, sier hun til NTB.

annonse

Den påfølgende dagen publiserte Adresseavisen sine avsløringer.

– Jeg har ikke gjort noe feil med vilje

Det fremgikk av Adresseavisens reportasje at Hansen hadde fått pendlerbolig fra Stortinget selv om hun fra 2014 bodde sammen med sin mann i Ski utenfor Oslo. Ski ligger svært nære Oslo, anses som en forstad, og er altfor nære Stortinget til å gi rett til pendlerbolig. Men Hansen leide også en hybel i Trondheim og oppga denne som adresse. Hun betalte 4.000 kroner i måneden for hybelen.

Først i 2017 meldte Hansen flytting til Ski og sa opp pendlerboligen.

Hansen avviser at hun har vært motivert av å utnytte et gode.

– Jeg burde kanskje ha stilt noen spørsmål da, og etter det også. Men jeg har ikke gjort det, for jeg har trodd at jeg har gjort ting riktig. Jeg har ikke gjort noe feil med vilje.

Listhaug: – Stortingspresidenten bør vurdere sin stilling

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon