GJENBRUK I FØRERSETET: Hvis bilen din havarerer og må på verksted, er sannsynligheten stor for at den får brukte bildeler – i alle fall hvis du er forsikringskunde hos If. Illustrasjonsbilde. Foto: Nejron Photo / Shutterstock / NTB
annonse
annonse

Nylig var det Fremtind Forsikring som slo et slag for en grønnere bilbransje.

Fremtind er ikke tilfreds med at brukte bildeler kun ble brukt i to prosent av de 312.000 forsikrede bilene som ble reparert i 2020. Derfor vil selskapet kreve at bilverkstedene øker gjenbruksgraden i skadereparasjoner.

– Vi erstatter skader for mellom 6 og 8 milliarder hvert år, og vi har dermed en betydelig innkjøpsmakt, sa Fremtind til Resett.

annonse

Nå følger konkurrenten If Forsikring etter. Fra nyttår må selskapets kunder oftere belage seg på å sende havarerte biler på verksted.

Slik skal det sikres økt bærekraft og sirkulærøkonomi i bilbransjen, herunder større gjenbruk av gamle bildeler. Men vil kundene ha gamle bildeler?

Ingen kommentar, svarer If.

Kun for abonnenter

annonse

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Sier til Resett at han vil lage norsk miljøavis: – MSM mangler kriseforståelse (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon