Protesters set up fire in the street during a demonstration against Belgium government's measures to curb the spread of the Covid-19 and mandatory vaccination in Brussels on November 21, 2021. (Photo by HATIM KAGHAT / BELGA / AFP)
annonse
annonse

Videoer fra sosiale medier viser voldsomme corona-demonstrasjoner rundt omkring i Europa i helgen.

Det startet fredag kveld i Rotterdam da tusenvis tok til gatene og kriget med politiet. Flere politibiler ble satt i brann og politiet svarte med å avfyre skudd mot demonstrantene. Flere personer ble skadet.

Søndag smalt det i den belgiske hovedstaden Brussel da over 35 000 deltok i demonstrasjonen.

annonse

Politiet skal ifølge nyhetsbyrået AFP ha skutt med vannkanoner og tåregass mot de som protesterte mot de nye strenge coronatiltakene.

annonse

Demonstrasjonen i Belgia begynte rolig, men etter en stund ble det voldelige konfrontasjoner med politiet.

Demonstrasjonen, som blir kalt «Together for freedom», altså «Sammen for frihet», fokuserte i stor grad på et forbud mot uvaksinerte fra utesteder som restauranter og barer, skriver NRK.

Statskanalen skriver også at det brøt ut protester i flere nederlandske byer søndag. Det er tredje kvelden på rad at folk demonstrerer over regjeringens koronarestriksjoner. Nederlandske medier rapporterte om protester i byene Groningen, Enschede, Leeuwarden og Tilburg protestene har foregått.

Det var også en corona-demonstrasjon i Oslo der flere hundre deltok.

Vaksineplikt

I forrige uke annonserte Østerriske myndigheter at det vil innføre vaksineplikt innen 1.februar.

Mange har reagert med sinne mot myndighetenes beslutning.

annonse

Som følge av den obligatoriske vaksineringen var det store demonstrasjoner i hele landet i helgen. Demonstrasjonene i Østerrike gikk rolig for seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon