Boris Johnson. Skjermbilde Youtube
annonse
annonse

Det var under en tale til en næringslivskonferanse i Nord-England mandag at statsministeren både mistet tråden og måtte bla febrilsk i papirene. Han benyttet også anledningen til å utdype sin beundring for barne-tv-figuren Peppa Gris.

Britiske medier og folk på sosiale medier morer seg nå etter talen og mener å ha fått bekreftet sine fordommer mot den bustete Brexit-forkjemperen Boris Johnson. The Guardian kaller det en «bisarr» tale.

Statsministeren beskrev blant annet en tur til Peppa Gris-parken, og mente det var et mønstersamfunn.

annonse

Men poenget hans om at Peppa-gris nå var blitt en 60 milliarder stor business og viktig for Storbritannia, og at det var fra det private næringsliv og ikke statlige direktivet karakterene og milliardsukssen var skapt, ble forbigått av kritikerne.

Aftenposten skriver følgende: «Senere i talen, da han snakket om elbiler, laget han brummelyder og la ut om sin tid som biljournalist i magasinet GQ – et trendmagasin for menn.»

I et intervju etterpå forsvarte Johnson talen. Han blir spurtrett ut om han er «helt ok».

annonse

Boris Johnson har lenge blitt omtalt som eksentrisk. Deler av talen kan sees i dette klippet lagt ut av The Guardian.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon