Callum Hudson-Odoi scorer Chelseas 3-0-mål i mesterligakampen mot Juventus. Foto_ Matt Dunham, AP / NTB
annonse
annonse

Chelsea har grepet om gruppeseieren i mesterligaen etter å ha knust Juventus 4-0 på Stamford Bridge. Også den italienske klubben er klar for cupspillet.

Trevoh Chalobah, Reece James, Callum Hudson-Odoi og Timo Werner scoret målene som løftet Chelsea til tabelltopp. Laget blir gruppevinner om det i siste runde tar like mange poeng borte mot Zenit St. Petersburg som Juventus tar hjemme mot Malmö.

Malmö tente et lite håp om å knipe tredjeplassen med sitt første mål i gruppespillet og 1-0-ledelse inntil Zenit utlignet på overtid. Poengdelingen betyr at Zenit allerede er klar for europaligaspill på nyåret.

annonse

Tittelforsvarer Chelsea dominerte fullstendig fra start i forsøket på å revansjere 0-1-tapet i Torino i september, og laget scoret et fortjent om enn noe omdiskutert ledermål vel halvveis i den første omgangen.

Hakim Ziyech tok hjørnespark fra venstre. Juventus-spiller Adrien Rabiot fikk hodet på ballen inne foran mål, men stusset den rett i hånden på Antionio Rüdiger, som var rett bak ham. Den spratt til Trevoh Chalobah, som banket den i mål.

Målet ble VAR-sjekket, men dommerne kom til at det ikke var straffbar hands på Rüdiger.

Fantastisk redning
annonse

Bare tre minutter senere var Juventus veldig nær utligning. Manuel Locatelli fant Adrien Rabiot i bakrom, og franskmannen vippet ballen over keeper Eduard Mendy. Den var på vei inn i tomt mål, men Thiago Silva løp den opp og klarerte rett foran streken. Selv havnet han i nettet og mottok publikums hyllest liggende.

Chelsea var best og var nær 2-0 før pause da Reece James tok ned en ball fra innbytter Callum Hudson-Odoi (kom inn for Ngolo Kanté) og skjøt mot hjørnet. Wojciech Szczesny svarte med en god redning.

James skulle få sin scoring ti minutter ut i den andre omgangen. Ben Chilwells innlegg fra venstre ble dårlig klarert, og James brystet ballen med seg og hamret løs fra høyre hjørne av 5-meteren, utakbart for Szczesny.

Rett etter punkterte Chelsea ballen etter at Jorginho vant ballen fra Federico Chiesa rett utenfor gjestenes felt. Chelsea tråklet seg gjennom et overspilt Juventus-forsvar med pasninger og driblinger inntil Loftus-Cheek kunne dytte ballen til en fri Callum Hudson-Odoi. Han knallet inn 3-0.

Innbytter Werner satte punktum i femte og siste overtidsminutt.

Malmö mistet seieren

Etter 388 målløse minutter mesterligaspill i høst sprakk Malmö omsider nullen da Søren Rieks etter veggspill med Veljko Birmancevic gjorde 1-0 i hjemmekampen mot Zenit St. Petersburg. Det skjedde etter en snau halvtime av tirsdagens kamp.

Ledelsen sto seg inntil Jaroslav Rakitskij utlignet i det 92. minutt. Det ble bare ett poeng for Malmö, som ikke kan unngå sisteplassen.

Jo Inge Berget er ute med skade og var ikke i Malmö-troppen tirsdag. Han startet alle lagets fire første kamper i turneringen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon