Etiopias statsminister Abiy Ahmed, 9. desember 2020. Foto: Presidentens pressetjeneste / Reuters.
annonse
annonse

Med den etiopiske hæren under sterkt press fra opprørere fra Tigray-provinsen, tar statsminister Abiy Ahmed drastiske steg for å snu trenden.

Den etiopiske avisen Addis Standard melder at Etiopias statsminister, Abiy Ahmed, kunngjorde mandag at han vil slutte seg til fronten i sentralregjeringens krig mot opprørere fra Tigray-provinsen.

– Det er på tide å lede landet gjennom ofre. Jeg vil slutte meg til fronten for å lede forsvarsstyrkene i morgen, sa Abiy i et innlegg på sosiale medier som ble delt mandag kveld.

annonse

Statsministeren kom deretter med et opprop til sine landsmenn:

– De av dere som ønsker å bli husket i historien, reis dere opp for landet deres. Møt meg på fronten, sa han.

I sitt budskap som henvendte seg til folket i Etiopia, sverget Abiy å stå imot «indre og ytre fiender», som han anklaget for å forsøke å bygge sin styrke på Etiopias svakhet.

annonse

– Etiopias plan var å gå videre sammen uten å forlate noen. Det er grunnen til at vi fokuserte utenrikspolitikken vår på våre naboer, sa han.

I hans fravær, forsikret Abiy at det administrative vakuumet i den etiopiske regjeringen vil bli fylt av føderale og regionale tjenestepersoner, som vil jobbe hardere enn noen gang for å utføre sine administrative oppgaver og plikter.

Panafrikanisme

Avslutningsvis oppfordret Abiy alle svarte mennesker til å stå med Etiopia i en «ånd av panafrikanisme»:

– Denne kampen er kampen til alle svarte mennesker. Kampanjen mot Etiopia er en konspirasjon for å undergrave historien, kulturen, identiteten og verdigheten til svarte mennesker og ydmyke dem ved å underlegge deres symbol på frihet, Etiopia, sa han og avsluttet

– Det er ikke tid igjen til å kritisere langveisfra. La oss gjøre det som må gjøres selv. Vi er alt Etiopia har. Navnet Etiopia er navnet på vinnere, det er et symbol på frihet. Jeg er ikke i tvil om at min generasjon vil betale prisen i sitt navn og skrive sin seier i gull.

Forsker: – Velmenende nordmenn i Nobelkomitéen bidrar til at Etiopia sklir inn i diktaturet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon