Arendal 20210817. LO-leder Peggy Hessen Følsvik under Arendalsuka tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

NTB melder at LO-leder Peggy Hessen Følsvik krever at regjeringen snur og sørger for at permitterte og arbeidsledige får feriepenger neste år.

Følsvik kommer til å gi klar beskjed til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) når de møtes på Kartellkonferansen på Gol onsdag, skriver VG og FriFagbevegelse.

– Jeg kan bekrefte at jeg i min tale på Gol vil kreve at feriepenger på dagpenger må gjeninnføres som en fast ordning. Og det må skje nå. Krisen rammet i år, og regninger tar ikke ferie, sier Følsvik til VG.

annonse

LO-lederen har støtte hos LOs to mektigste fagforbund, Fellesforbundet og Fagforbundet. De tre danner nå en felles front mot regjeringen.

Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener det vil være «fullstendig fallitt» om Ap, Sp og SV snur i denne saken.

– Vi har ikke tålmodighet til spill og taktikkeri. Vi aksepterer det rett og slett ikke. Feriepenger på dagpenger må på plass i dette budsjettet, sier han til FriFagbevegelse.

annonse

Forbundsleder Mette Nord i Fagforbundet mener saken kan løses gjennom å bruke koronamidler.

– Feriepenger ble gjeninnført som en midlertidig løsning gjennom koronamidler. Jeg skjønner det er vanskelig å bygge om et helt budsjett på 25 dager, og at det har gjort det komplisert. Men dette er et så viktig tiltak at å forlenge dette med krisepenger er en grei måte å løse det på, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon