- Resett - https://resett.no -

Gharahkhani vil gjenoppbygge tilliten til Stortinget

Masud Gharahkhani (39) er innstilt av Arbeiderpartiet som ny stortingspresident.

Han er svært motivert til det som han kaller en ryddejobb, skriver NTB.

– Det er triste omstendigheter rundt dette valget av ny stortingspresident. Stortingsarbeidet skal handle om å løse folks hverdagsutfordringer, ikke om rot eller kaos i representantenes ordninger, sa Gharahkhani da han møtte pressen i vandrehallen onsdag formiddag.

annonse

Han mener arbeidet med å gjenoppbygge tilliten i folket må starte nå.

– Min jobb som stortingspresident blir sammen med politikerne her på huset og administrasjonen å bygge opp tilliten. Det blir ikke en enkel jobb, det tror jeg alle ser, men jeg er motivert for den ryddejobben.

Gharahkhani er imidlertid klar over at han har en stor oppgave foran seg.

annonse

– Alle vet at det er en formidabel oppgave å bygge opp igjen tilliten mellom det norske folk og Stortinget. Demokratiet vårt er avhengig av det, og jeg vil legge all min tid og krefter i den jobben, sier han.

Gharahkhani overtar etter alle solemerker etter Eva Kristin Hansen (Ap), som varslet sin avgang etter at Adresseavisen i forrige uke avslørte at hun i perioden fra 2014 til 2017 kan ha fått pendlerbolig av Stortinget uten å ha krav på det.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han er stolt av at Masud Gharahkhani etter all sannsynlighet blir første innvandrer i Norge som får tittelen stortingspresident.

– Jeg kjenner Masud Gharahkhani som en erfaren, rettferdig og ryddig politiker som er høyt respektert i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Han vil bli en god stortingspresident, og jeg er stolt av at han blir den første med minoritetsbakgrunn som får dette viktige vervet, sier Støre i en pressemelding.

Fakta om Masud Gharahkhani (Ap)

* Født 22. september 1982 i Teheran

* Masud Gharahkhani kom til Norge i 1987 og vokste opp i Skotselv i Øvre Eiker kommune. Han er utdannet radiograf, og har arbeidet på Blefjell sykehus avdeling Kongsberg og Rjukan.

* Gharahkhani har vært gruppeleder i Drammen Ap i flere år, og har også vært innvandringspolitisk og næringspolitisk talsperson for Ap.

annonse

* Har ledet Aps migrasjonsutvalg.

* Innvalgt på Stortinget fra Buskerud siden 2017.

* Nestleder i næringskomiteen på Stortinget høsten 2021.

Kilde: Stortinget/NTB

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474