Aktivister holder Black Lives Matter-flagget. REUTERS/Leah Millis
annonse
annonse

Ikke overraskende er det et stort partipolitisk skille når det gjelder støtte til gruppen, men også store forskjeller mellom kjønnene, aldersgrupper og etnisiteter.

Funnene kommer frem i en ny meningsmåling foretatt av den venstreorienterte gruppen Civiqs. Meningsmålingen fant at mens 85 prosent av demokrater fortsatt støtter BLM og bare 4 prosent er imot, støtter kun 3 prosent av republikanere bevegelsen, mens 87 prosent er av motsatt oppfatning.

I denne sammenhengen er det verdt å nevne at republikansk støtte til BLM aldri har nådd 10 prosent, mens motstanden til gruppen blant demokrater aldri har steget over 3 prosent.

annonse

Meningsmålingen fant også at støtten til BLM blant uavhengige amerikanske velgere har falt jevnt og trutt siden den toppet seg i kjølvannet av George Floyds død. Fra toppen på 51 prosent for rundt 18 måneder siden, er støtten til BLM blant uavhengige nå på sitt laveste nivå noensinne, med bare 37 prosent.

Totalt sett er amerikanerne stort sett delt i to. Mens 44 prosent støtter bevegelsen, er 43 prosent imot den. Mens 11 prosent av respondentene opplyser at de ikke har noen mening, er 1 prosent usikre.

Andre forskjeller

annonse

Det kan også observeres et markant skille mellom kjønnene med tanke på støtten til BLM.

Mens et flertall av menn misliker BLM, støtter 36 prosent gruppen. Tallene er motsatt blant kvinner, med 51 prosent som støtter gruppen, og 36 prosent som er imot.

Når det gjelder alder, er det ingen overraskelse at yngre mennesker støtter BLM i høyere grad enn eldre.

I aldersgruppen 18-34, støtter 54 prosent BLM, mens 35 prosent er av motsatt oppfatning. I aldersgruppen 35-49 er tallene henholdsvis 47 og 40 prosent. I aldersgruppen 50-64 støtter 39 prosent gruppen, mens 49 prosent er imot. For dem over 65 er tallene henholdsvis 36 og 50 prosent.

Det er også et stort skille når det gjelder etnisitet.

Mens mer enn fire av fem svarte amerikanere støtter BLM og kun 3 prosent er imot, er de tilsvarende tallene for hvite amerikanere 35 og 53 prosent. Blant latinoer er tallene henholdsvis 57 og 29 prosent.

Bidens popularitet blant amerikanske velgere fortsetter å rase

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon