Høyres ferske justispolitiske talsperson Sveinung Stensland mener at justisministeren ikke gjør nok for å forhindre ytterligere skyteepisoder i hovedstaden. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse

Høyre kritiserer justisministeren for manglende tiltak etter alle skyteepisodene i Oslo de siste månedene.

– Jeg er skuffet over justisministerens manglende handlekraft i denne saken, sier Sveinung Stensland, som nylig tok over som Høyres justispolitiske talsperson, til NTB.

– Hun er fersk som justispolitiker, men det er jeg også. I motsetning til meg har Emilie Enger Mehl et stort embetsverk bak seg og løpende dialog med politiet, men evner likevel ikke å legge fram tiltak. Da må Høyre ta saken i egne hender, sier Stensland videre.

annonse

Stensland går inn for å innføre permanent områdebevæpning i utsatte områder i Oslo. Dessuten bør kriminelle gjengmedlemmer kunne ilegges oppholdsforbud uten rettslig prosess, foreslår han.

Stensland ønsker også å innføre et våpenamnesti ved at man slipper straff ved innlevering av ulovlige våpen i løpet av en fast oppgitt periode.

Justisminister Mehl hevder at hun er glad for forslagene fra Høyre.

annonse

– Sp har vært opptatt av å styrke innsatsen mot gjengkriminalitet, både i Stortinget og nå i regjering, sier hun til NRK, som omtalte saken først.

– Vi har fremmet flere forslag, blant annet en dedikert innsats mot gjengkriminalitet og flere politifolk, noe Høyre har stemt imot. Så at de nå er opptatt av dette, synes jeg bare er positivt, fordi det betyr jo at vi kan få flertall om viktige tiltak for å styrke innsatsen mot gjengkriminalitet, sier hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse