Aps partisekretær Kjersti Stenseng, her i samtale med statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Aps partisekretær Kjersti Stenseng sier partiet gjerne ville hatt Sverre Myrli i presidentskapet – om han bare ikke hadde vært mann.

Kjersti Stenseng (Ap) avviser at det skal ha vært rykter om et tidligere forhold til en AUF-er som ødela for Sverre Myrlis drømmer om å bli visepresident.

Partisekretær Kjersti Stenseng forteller at Arbeiderpartiet har gjort grundige vurderinger i å finne landets nye stortingspresident, og at partikollegaen Sverre Myrli, som hun understreker har gjort en god jobb, først måtte ut av rollen som visepresident etter at Masud Gharahkhani ble valgt til partiets stortingspresidentkandidat.

annonse

– Vi mener det er riktig å ha Sverre i presidentskapet, men så er det sånn at Ap har kjønnskvotering. Så når vi innstiller på en mann, så måtte han dessverre ut av presidentskapet. Det var ikke fordi vi ikke ville ha Sverre der, sier Stenseng til NTB.

Stenseng vedgår imidlertid at partiet har utfordret kandidatene ganske grundig gjennom sin prosess med bakgrunnssjekk av dem, og antyder at noen av spørsmålene de har stilt  kandidatene i den forbindelse, kan ha blitt oppfattet å være ubehagelige for dem å måtte svare på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon