Eva Kristin Hansen har bedrevet ymse aktiviteter i henhold til reiseregninger og pendlerbolig. Hun er nå sammen med flere andre stortingsrepresentanter under politietterforskning. Selv hevder hun at hun bare har misforstått og ikke gjort noe galt. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Hun tar ingen selvkritikk og føler seg urettferdig behandlet.

Aps Eva Kristin Hansen (48,) mener hun ble avsatt. Hun følte seg tvunget til å gå av.

Hansen gikk etter å ha beklaget at hun hadde brutt pendlerboligreglene, men mente hun handlet i god tro. Hun nektet først å gå av, men endret mening da politiet varslet etterforskning av seks saker. Hun antok da at hun var en av dem. Senere har hennes advokat, John Christian Elden, fått bekreftet at hun ikke har status som mistenkt på nåværende tidspunkt.

annonse

– Jeg ble i realiteten avsatt som stortingspresident da Stortingets direktør konkluderte med at jeg hadde brutt regelverket rundt pendlerboliger i perioden 2014–2017, og statsadvokaten fulgte opp med å beordre etterforskning, skriver Hansen i en tekstmelding til NRK.

– Jeg følte meg tvunget, selvfølgelig, til å beklage dette. Jeg mener selv jeg har fulgt regelverket til punkt og prikke, fortsetter hun.

Kjemper desperat for å overleve: Stakkars, stakkars meg

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon