Rehabiliteringen av Nationaltheatret kan bli langt dyrere enn først anslått. Nå fryktes det at man må droppe en del av planene for å holde seg innenfor kostnadsrammene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Prislappen på oppusning av Nationaltheatret ligger an til å bli to milliarder kroner dyrere enn tidligere anslått, ifølge Statsbygg.

Hovedårsaken til de økte kostnadene er fundamentering av det 122 år gamle bygget, samt arbeider i grunnen, opplyser Statsbygg til Avisa Oslo.

Regjeringen har bevilget 1,9 milliarder kroner til rehabiliteringen. I sommer ble prosessen imidlertid utsatt, og kostnadsanslagene ligger nå på fire milliarder kroner.

annonse

Forfallet ved teatret har skjedd over mange tiår. Situasjonen er så alvorlig at deler av fasaden ble pakket inn i sponplater og plast for å hindre at deler av muren faller ned og skader forbipasserende. Innvending er det også akutt behov for oppussing med store sprekker i gulv og tak.

Planen var å både reparere og rehabilitere det ærverdige bygget, men samtidig vil man også modernisere bygget for å kunne møte dagens behov. Nå øker bekymringene for at man vil måtte droppe en del av planene for å holde seg innenfor de opprinnelige kostnadsrammene.

– Etter å ha arbeidet med dette i åtte år, vil det være en stor skuffelse. Ikke minst for publikum, sier prosjektleder Thomas Gunnerud for rehabiliteringen av Nationaltheatret til Avisa Oslo.

annonse

Nationaltheatret ble sist rehabilitert, dog ikke modernisert, etter en brann i 1980.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon