annonse
annonse

Onsdag morgen ble det klart at Arbeiderpartiet har innstilt Masud Gharahkhani (39) til vervet som stortingspresident. Det har ført til blandete reaksjoner da Nettavisen la ut nyheten på sine Facebook-sider

Ifølge hoffrangreglementet av 1906, senest endret i 1993, er stortingspresidenten rikets høyest rangerte person etter medlemmer av kongehuset, skriver Store Norske Leksikon.

Gharahkhani er født i Teheran og kom til Norge som femåring i 1987. Han vokste opp i Skotselv i Øvre Eiker og er utdannet radiograf. Han jobbet seg opp gjennom LO, har sittet i bystyret i Drammen for Ap og ble innvalgt på Stortinget i 2017. Han ledet Aps innvandringspolitiske utvalg i 2018 og har markert seg som innvandringsrestriktiv.

annonse

Men Nettavisens lesere er ikke overbevist om at Gharahkhani er rett mann, i det minste ikke etter kommentarfeltet på Facebook å dømme. Mange av kommentarene går på at Gharahkhani har utenlandsk bakgrunn, men også andre ting trekkes frem.

– Dette er rett og slett ett sjokk. Spesielt for oss i Drammensområde som har fulgt han over flere år. Er det mulig å putte denne figuren til en slik jobb. Det er ett hån. Ikke bare mot alle andre, men også mot mange av hans partikollegaer, skriver en.

– No snart har “våre nye landsmenn ” overtatt heile Stortinget, skriver en annen.

annonse

– Islamiseringen fortsetter med full styrke. Ikke noe vondt sagt om Masud, men det “kristne” landet Norge er i ferd med å forsvinne fra kartet. Snart får vi kanskje også en kvinnelig muslimsk statsminister (Tajik). Tror neppe dette er hva den store majoritet ønsker….AP bør falle som en stein på meningsmålingene.

Artikkelen fortsetter.

– Hva blir det neste…..en allahtolla som konge, skriver en kvinne.

Skjermbilde Nettavisen

– Og, dette er den nest høyeste personen i rangordning etter kongen!!

– Der bommer du skikkelig, Jonas! skrives det også

Etter drøyt to timer hadde det kommet over 200 kommentarer på Nettavisens Facebook-siden. De aller fleste var da negative, men det var også enkelte støttende kommentarer.

– Å, rasistene er misfornøyd, skriver en kvinne sarkastisk som reaksjon på de negative kommentarene hos Nettavisen.

– Ser ikke noe galt hvis han er kvalifisert for jobben! skriver en annen.

annonse

Resett har bedt Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum om en kommentar til saken, men han har så langt ikke besvart våre henvendelser.

Setter du pris på denne artikkelen og slike perspektiver? Resett trenger din støtte.

Vi har Vipps nr 124526, bank 1503.94.12826 eller dere kan sende SMSResett” (200,- en gang) eller SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474.

Tegn abonnement her

Gunnar Stavrum sprer «løgn og halvsannheter»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon