- Resett - https://resett.no -

Polen avviser deler av menneskerettskonvensjonen

Den polske forfatningsdomstolen fastslår at deler av den europeiske menneskerettighetskonvensjonen strider mot den polske grunnloven.

Deler av den europeiske menneskerettighetskonvensjonen strider mot den polske grunnloven, slår den polske forfatningsdomstolen fast. President Andrzej Duda og den polske regjeringen har i lengre tid vært i strid med EU som følge av rettsreformen, der det nasjonalkonservative regjeringspartiet PiS anklages for å utnevnte alt annet enn uavhengige dommere. Foto: Boris Grdanoski / AP / NTB

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) har kritisert rettsreformen i Polen, men har ikke juridisk grunnlag for å gjøre dette. Dette fremgår av onsdagens kjennelse fra landets forfatningsdomstol, skriver NTB.

Domstolen peker blant annet på artikkel 6 i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, som er undertegnet av Polen. i denne artikkelen slås det fast at «alle har i rimelig tid rett til en rettferdig og offentlig høring av et uavhengig og upartisk tribunal etablert ved lov».

annonse

Den polske forfatningsdomstolen mener at dette ikke må forstås som om ECHR har rett til å vurdere polske dommeres uavhengighet.

Vannkanoner og tåregass mot sinte, mannlige migranter på Polens grense [1]

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474