BLE VRAKET AV SINE EGNE: Visepresident Sverre Myrli (Ap) ble ikke valgt som ny presidentkandidat av partiet, men ønsket å fortsette. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Det er brutt ut krig i rosenes leir etter at Aps stortingsgruppe i dag valgte Masud Gharahkhani som ny visepresidentkandidat etter at Eva Kristin Hansen trakk seg forrige uke.

Arbeiderpartiets Sverre Myrli, som var Stortingets fjerde visepresident, ble i dag vraket  som partiets stortingspresidentkandidat til fordel for partikollega Masud Gharahkhani. Kari Henriksen foreslås som visepresident.

Nå går Sverre Myrli hardt ut mot eget parti.

annonse

– Det har vært et spill, og jeg vil kalle det et uverdig spill, sier Myrli og kritiserer prosessen internt i Arbeiderpartiet i valget av nytt presidentskap på Stortinget.

– Jeg reagerer på virkemidlene som har blitt brukt, at det er blitt framsatt det jeg vil kalle rykter om meg. Det syns jeg var unødvendig. Det hadde vært greiere om man hadde sagt at nå stokket vi kortene på nytt, og nå bytter vi mannskap. Det kan være gode grunner for å gjøre, og det hadde jeg hatt null problemer med, sier Myrli til NTB

– Jeg syns det er uheldig at man begynner å grave i fortiden og sette ut rykter. Det er fryktelig skadelig for et parti. Jeg hadde trodd at vi nå var over det, men noen er tydeligvis ikke ferdig med det, fortsetter han.

annonse

Myrli sier at han ikke hadde ønske om å bli president, men at han gjerne ville fortsette som visepresident.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon