Frp-leder Sylvi Listhaug er ikke helt fornøyd med stortingsdirektør Marianne Andreassens svar om Stortingets håndtering av pendlerboligsaken. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Frp-leder Sylvi Listhaug har fått svar fra Stortingsdirektøren på en rekke skriftlige spørsmål om behandlingen av pendlerboligsaken. Listhaug ønsker flere svar i saken.

– Det er behov for å bore dypere i flere ting, sier Listhaug til Dagbladet.

Frp-lederen sendte 18 skriftlige spørsmål til stortingsdirektør Marianne Andreassen om Stortingets behandling av pendlerboligsaken, som endte med at Eva Kristin Hansen i forrige uke gikk av som stortingspresident.

annonse

I sine svar avviser stortingsdirektøren at pendlerbolig-reglene har vært uklare.

Vil ha ytterligere avklaringer

Listhaug ønsker likevel flere svar i saken. For eksempel vil hun ha avklart hvordan Stortinget har vurdert om bruddet på pendlerbolig-reglene har vært straffbare.

annonse

– Dette var en god redegjørelse, men det er punkter som definitivt må følges opp, sier Listhaug.

– Man konkluderte med at det ikke var mistanke om straffbare forhold, og at man heller ikke mente at det var sivilrettslig grunnlag for tilbakebetalingskrav. Når man i ettertid ser at politiet har valgt å gå inn i sakene, så stiller dette seg i et litt underlig lys, sier Listhaug til NTB.

– Da lurer vi på om det ble gjort noen juridiske vurderinger her på Stortinget eller om det var direktørens egen vurdering. Det er noe vi ønsker flere svar på, sier hun.

Vil ha møte med ny president

Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani blir etter alt å dømme valgt som ny stortingspresident torsdag, og Listhaug håper han kan bidra til å få flere svar på bordet.

– Vi håper at han ganske fort innkaller de parlamentariske lederne til et møte der vi kan få lov til å stille oppfølgingsspørsmål, men også få tilbakemelding på hvordan man skal gjennomgå de gamle sakene, sier Frp-lederen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon