2013: Magnus Carlsen var en tur innom hotellbassenget i feiringen av sin første VM-tittel i langsjakk. Han slo det indiske hjemmehåpet Vishy Anand 6,5-3,5 i Chennai. Foto: Erlend Aas / NTB
annonse
annonse

Magnus Carlsen er stinn av rutine før sin femte VM-kamp i klassisk sjakk.

2016: Magnus Carlsen var i VM-trøbbel i New York, men slo hardt tilbake og ble verdensmester for tredje gang da Sergej Karjakin ble slått i omspillet. Foto: Pontus Höök / NTB

Fredag er ventetiden endelig over. Da spiller Carlsen sitt første VM-parti i langsjakk på tre år i møtet med Jan Nepomnjasjtsjij i Dubai, skriver NTB.

– Det er en veldig skjev match med tanke på at Magnus spiller sin femte VM-kamp, mens «Nepo» debuterer og får sitt livs sjanse. En slik sjanse får han trolig aldri igjen, så han er nok ekstremt forberedt og motivert, sier Aftenpostens sjakkspaltist Atle Grønn til NTB.

annonse

– For Magnus er det mer et slit. Han sier selv at han ikke får særlig glede av å ha VM-tittelen, men han irriterer seg voldsomt over tanken på ikke å ha den. Klarer han å mobilisere den kreative energien han ofte får når han er presset eller forbannet? Jeg tror Magnus greier det.

I så fall tar Carlsen sin femte VM-tittel og legger seg inn én bak rekorden.

2013 (Chennai, India): Carlsen – Anand 6,5-3,5

annonse

2014 (Sotsji, Russland): Carlsen – Anand 6,5-4,5

2016 (New York, USA): Carlsen – Karjakin 6-6, omspill 3–1

2018 (London, Storbritannia): Carlsen – Caruana 6-6, omspill 3–0

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon