Fungerende assisterende direktør Espen Nakstad i Helsedirektoratet. Foto: NTB Scanpix
Fungerende assisterende direktør Espen Nakstad i Helsedirektoratet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er bevilget totalt 3,7 milliarder til Coronavaksiner i år og foreslått 3,2 milliarder til innkjøp og vaksinasjon neste år.

Legemiddelverket har fått 31.180 meldinger om mistenkte bivirkninger etter koronavaksinering. 2.634 er klassifisert som alvorlige. Foto: Heiko Junge / NTB

Det er det brukt 2 milliarder kroner på innkjøp av Coronavaksiner i Norge Hittil i år.

– Når du ser hva pandemien har kostet både Norge og andre land i ett og et halvt år, er disse summene bare småpenger, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til P4.

annonse

– Når vi ser at effekten av vaksineringen er at de fleste av oss kan leve normale liv, så tror vi at det vi har brukt på vaksiner, er en meget god investering, sier Nakstad.

– Det er for tidlig å si hvor ofte vi vil trenge påfyll av vaksine. På lengre sikt vil det trolig ikke bli nødvendig å vaksinere like hyppig. Kanskje blir det ikke like hyppig som influensavaksinen en gang, som anbefales hvert år for noen aldersgrupper, sier Espen Nakstad i Helsedirektoratet.

Til nå har 4.229.770 personer fått første dose av Coronavaksinen i Norge, 3.796.698 personer har fått andre dose, mens 401.398 har fått tredje dose.

WHO: Vaksine beskytter bare delvis mot Coronasmitte: – Vi er bekymret for den falske følelsen av sikkerhet

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon