Bergen 20211125. Norges Kristine Breistøl i aksjon i kampen mellom Norge og Nederland i firenasjonersturneringen i håndball for kvinner i Åsane Arena. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
annonse
annonse

Kristine Breistøl og norske håndballjentene smadret regjerende verdensmester Nederland. Det endte 36-21 i VM-oppkjøringen.

Norge gikk fra 7-8 til 14-8 i løpet av ni frenetiske minutter i 1.-omgangen. Det ble så til 19-11 inn mot pause.

Det tok ikke lange tiden før ledelsen var oppe i 25-11 i andre omgang. Og siden fortsatte det på samme måte. Norges keeperpar Katrine Lunde og Silje Solberg har hatt en fin høst i henholdsvis Vipers Kristiansand og Györ. Begge er i form og fikk vist det torsdag.

annonse

Sanna Solberg-Isaksen hadde en flott kveld med sju spillemål. Det er to færre enn hennes personlige landslagsrekord fra 2018. Nora Mørk stoppet på seks mål (tre straffer).

På topp?

Innledningen på VM-oppkjøringen slo fast at Norge kommer til å starte verdensmesterskapet i Spania som favoritt. Den første norske kampen der går mot Kasakhstan fredag neste uke.

Nederland vant VM i Japan for snart to år siden, men torsdag var det en sørgelig nederlandsk utgave som viste seg fram i Åsane Arena.

annonse

Norge står med én tittel på de fem siste mesterskapene. Gullet i den perioden kom i EM i fjor.

Norge fortsetter 4-nasjonersturneringen mot Sør-Korea lørdag. Asiatene har gjort store utskiftninger i troppen siden et svært skuffende OL i Tokyo i sommer. Etter VM kommer Sør-Korea til å ansette en europeisk landslagstrener for første gang.

Søndag spiller Norge mot Russland (OL-sølv som ROC). Også her har flere sentrale spillere tatt en landslagspause etter sommerlekene i Japan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon