Stavanger 20201222. Politiadvokat Fredrik Soma på pressekonferansen ang drapet på Ålgård i natt. Foto: Carina Johansen / NTB
annonse
annonse

NTB melder at politiet har sendt inn flere nye gjenstander i Birgitte Tengs-saken inn til DNA-analyse. Samtidig gjøres nye analyser av bevismateriale i Tina Jørgensen-saken.

– Jeg vil ikke gå inn på hva som er sendt inn, men det pågår arbeid rundt flere DNA-undersøkelser i saken, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til NRK.

En 51 år gammel mann er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Mannen ble pågrepet tidligere i høst etter at DNA-undersøkelser av en blodflekk på Tengs’ strømpebukse pekte på ham.

annonse

51-åringen er også mistenkt for å ha drept Tina Jørgensen i 2000, men han er ikke siktet i den saken. En del av bevismaterialet i den uoppklarte drapssaken ble kastet i 2007, men politiet har fremdeles flere en rekke gjenstander, som nå skal gjennomgås på nytt.

– Det finnes mange beslag i Tina Jørgensen-saken som er i behold. De beslagene går vi gjennom på ny nå, og vi ser på mulighetene for ytterligere undersøkelser av disse, sier Soma.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon