Statsminister Boris Johnson. Foto: Peter Cziborra / pool via AP / NTB
annonse
annonse

Å hente tilbake migrantene «vil betydelig redusere» og om ikke «stanse kryssingene helt». 

Johnson skriver i et brev at det vil redde tusenvis av liv ved å bryte opp forretningsmodellen til de kriminelle gjengene». De som står bak menneskesmuglingen. Brevet er adressert til Frankrikes president Emmanuel Macron.

Les også: Strømmen av migranter fra Frankrike til Storbritannia bare øker

annonse

NTB skriver at i brevet foreslår Storbritannias statsminister flere måter der de to kan samarbeide tettere, blant annet felles patruljering i grenseområdene, overvåking fra lufta og informasjonsutveksling.

– Vi er klare til å begynne med slike patruljerunder fra starten av neste uke, sier Johnson.

Les også: Macron: – Vil ikke la Den engelske kanal bli en kirkegård

annonse

Frankrike og Storbritannia ønsker en felles europeisk innsats for å stoppe menneskesmugling i Den engelske kanal. Det er en mye brukt rute for migranter fra Afrika, Midtøsten og Asia. I år har mer enn 25.700 migranter har krysset kanalen og det er tre ganger så mange som i hele 2020, ifølge tall fra det britiske nyhetsbyrået PA.

1.000 migranter krysset Den engelske kanal torsdag, ny toppnotering

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon