Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Rikskringkastingen genererer ikke nok økonomiske verdier til å sikre sin egen fremtidige utvikling, mener Jan Lindh.

– Tallrike ganger har NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen forsøkt å forklare oss at NRK går godt økonomisk, når det motsatte er tilfellet, skriver Jan Lindh i Dagens Næringsliv.

Lindh er tidligere administrerende direktør i Orkla Media, og er nå styremedlem i Aller Media. Han er skeptisk til Eriksens påstander om kraftig effektivisering i NRK.

annonse

– Nå løper han igjen til departementet for å be om mer penger. Får han det ikke der, er Stortinget neste adresse.

Les også: NRK overser at venstresiden deltar på demonstrasjoner mot corona-tiltakene (+)

Lindh skriver at driftsinntektene har økt i en periode hvor den private mediebransje har slitt med kraftig inntektsnedgang. NRK har også drevet med underskudd til tross for store gevinster fra salg av eiendom og driftsmidler. 

annonse

Antall faste ansatte har gått ned, men lønnskostnadene har økt, skriver han. Årsaken er at NRK har bevilget seg en lønnsvekst som overgår gevinsten i bemanningsreduksjonen, mener Lindh.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

– Jeg har i et tidligere innlegg i DN stilt spørsmålet om NRK er landets dårligst drevne mediebedrift og i mange innlegg etterlyst store nok kostnadskutt i NRK. Man har latt utvikling gå sin gang og hatt et helt avslappet forhold til gjennomføring av store nok driftsforbedringer. Resultatet er at bedriften selv ikke genererer nok økonomiske verdier til å sikre sin egen fremtidige utvikling. 

NRK: Rødt er for deg, meg og alle (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon