Magnus Carlsen (t.h.) og Jan Nepomnjasjtsjij før åpningspartiet i langsjakk-VM i Dubai fredag. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB
annonse
annonse

Det var spennende og Magnus Carlsen presset på med svarte brikker, men brått ble det stillstand etter 45. trekk. Carlsen uttalte etter kampen at det var «interessant».

Det var første kam mellom Magnus Carlsen og russeren Jan Nepomnjasjtsjij i klassisk sjakk. Utfallet i Dubai var klart etter snaut fire timer.

– Det var litt bra og litt dårlig, men et rimelig resultat til slutt. Det er alltid interessant, for man vet ikke hva man får. Jeg føler vi begge hadde gode og dårlige øyeblikk. Ingen av oss er helt på topp ennå, sa Carlsen til NRK som direktesender fra hele mesterskapet.

annonse

Samtlige av Carlsens fem åpningspartier i langsjakk-VM har endt med remis. Han har vært verdensmester uavbrutt siden 2013.

Hele 23 av de 25 siste VM-partiene i langsjakk har gitt remis. Før duellen i Dubai ble det gjort endringer i formatet i håp om at det skal gi flere seirer.

– Med tolv partier er det veldig kritisk å havne bakpå, men med 14 får man flere sjanser til å reparere situasjonen, påpeker Norges sjakkpresident Simen Agdestein overfor NTB.

annonse

I tillegg får ikke spillerne lenger ekstra tid på klokka før tidskontrollen. De får to timer på å gjøre unna de 40 første trekkene.

Det spilles nye partier i Dubai lørdag og søndag. Første avbrekk skjer mandag, og det blir én av fem planlagte hviledager.

Førstepremieren er på over 11 millioner kroner. Koronapandemien utsatte mesterskapet med ett år, melder NTB

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon