Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Senterpartiet og SV kutte i lønnen til den nye kringkastingssjefen.

Dette skriver Dagens Perspektiv.

I oktober ble det kjent at Thor Gjermund Eriksen gir seg som kringkastingssjef i NRK i 2022, etter cirka ti år som NRK-sjef. Dermed er jakten på hans etterfølger i gang.

annonse

Partiene Sp og SV gjør det nå klart at de ønsker et lønnskutt.

– Med ønske om å kutte i lønnen til ledere i statlige selskaper, hvor det har vært stor vekst de senere årene, er den utlyste stillingen en utmerket anledning til å kutte i lønnen til kringkastingssjefen, sier parlamentarisk nestleder i Senterpartiet, Geir Pollestad, til avisen.

Kathy Lie (Sv). Foto: Vidar Ruud / NTB

Kathy Lie, som sitter i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget for SV, stemmer i.

annonse

– Vi mener at toppledere i staten og de statseide selskapene ikke bør tjene mer enn statsministeren. Og når det skal forhandles kontrakt med den neste kringskastingssjefen, så bør man absolutt se på det, sier hun til avisen.

De varsler en nær halvering av lønnen som er i dag.

Dobbelt så høy lønn som statsministeren

I 2019 lå kringkastingssjefen allminnelige lønn på 3,3 millioner kroner. Han tjente altså langt mindre enn både konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund (6,5 mill), TV2-sjef Olav Sandnes (5,9 mill) og sjefredaktør i VG, Gard Steiro (4,3 mill). Kringkastingssjefens lønn er likevel nesten dobbelt så høy som en statsministerlønn.

Medier24 har skrevet om de potensielle favorittene til å ta over sjefsstolen. Styreleder Birger Magnus i NRK har sagt at styret gjerne vil ha en kvinne i rollen.

For flere av kandidatene vil det å ta jobben som NRK-sjef potensielt bety en nedgang i lønn. Pollestad fastslår at de opplyser om dette nå, nettopp fordi lønnskutt ikke skall kunne knyttes til kjønnet på den nye kringkastingssjefen.

Hvem har bestemt at Thor Gjermund Eriksen skal få 3 millioner i lønn?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon