Under 24 prosent av innbyggerne er fullvaksinert mot covid-19 i Sør-Afrika, der en ny virusvariant nå sprer seg. Her sjekkes en av innbyggerne i bydelen Alexandra i Johannesburg. Foto: AP / NTBUnder 24 prosent av innbyggerne er fullvaksinert mot covid-19 i Sør-Afrika, der en ny virusvariant nå sprer seg. Her sjekkes en av innbyggerne i bydelen Alexandra i Johannesburg. Foto: AP / NTB
annonse
annonse

Coronavaksinene gir trolig kun begrenset beskyttelse mot den nye virusvarianten som er påvist i Sør-Afrika.

Dette erklærer virologen Shabir Madhi.

– Men vi tror fortsatt at den gir en viss beskyttelse, sier den sørafrikanske virologen til TV-kanalen eNCA, ifølge NTB.

annonse

Madhi viser til at den nye varianten, som har fått betegnelsen B.1.1.529, har usedvanlig mange mutasjoner. Derfor vil den lettere kunne bryte gjennom det beskyttende skjoldet som dagens vaksiner gir.

Den nye virusvarianten er hittil påvist i Sør-Afrika, Botswana, Hongkong og Belgia, og den har fått flere land til å stanse innreise fra det sørlige Afrika.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon