Qatars gjentatte brudd på menneskerettighetene, spesielt under byggingen av anleggene til fotball-VM, samt den nylige arrestasjonen av to norske journalister, gjør at hun utelukker at noen representanter fra norske myndigheter vil være til stede under VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier at det neppe er aktuelt at noen representanter for norske myndigheter reiser til fotball-VM i Qatar.

I et intervju med Klassekampen er hun tydelig på at hun kommer til å si nei hvis hun får en invitasjon fra Qatar.

Hun ønsker imidlertid ikke noe om hvorvidt representanter fra fotballen skal reise.

annonse

– Det må de stilling til selv, sier hun.

Hva gjelder spørsmålet om andre fra norske myndigheter skal delta, sier hun til NTB at det neppe er aktuelt, siden Norge ikke er kvalifisert.

Trettebergstuen understreker at regjeringen kommer til å involvere seg tungt i saken rundt arrestasjonen av NRKs journalister.

annonse

Hun er også veldig skuffet over måten Fifa har reagert på etter arrestasjonen.

– De hadde en sjanse til å ta et standpunkt, men den sjansen lot de gå fra seg, sier Trettebergstuen.

Venstre-leder Guri Melby er glad for signalet fra idrettsstatsråden. Hun tar også til orde for at heller ingen stortingsrepresentanter bør reise til mesterskapet.

– Jeg mener nordmenn generelt bør tenke seg om også, sier hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon