Den kinesiske hæren har utført en militærøvelse nær Taiwanstredet etter at en gruppe amerikanske politikere besøkte Taiwan. Her snakker lederen for kongressdelegasjonen, Mark Takano, med øyas president Tsai Ing-wen. Foto: Taiwans presidentkontor via AP / NTB
annonse
annonse

Den kinesiske hæren har utført en militærøvelse til sjøs og i luften i nærheten av Taiwanstredet, etter at flere amerikanske politikere besøkte Taiwan.

Øvelsen omtales som «en marine- og flyvåpen-kampberedskapspatruljering» av en kinesisk talsperson, skriver NTB.

De amerikanske politikerne ankom øya torsdag for å tilby sin støtte til taiwanske myndigheter, som Beijing anklager for å arbeide for uavhengighet.

annonse

Den kinesiske hæren utførte ​​øvelsen fredag som et motsvar på det amerikanske besøket.

Kina anser dette som et nødvendig tiltak som svar på den nåværende situasjonen i Taiwanstredet.

– Hæren vil fortsette å være i høy beredskap og ta alle nødvendige tiltak for å motvirke, når som helst, enhver innblanding fra eksterne styrker og enhver konspirasjon fra separatister som søker den såkalte Taiwan-uavhengigheten, het det videre.

annonse

Kinas utenriksdepartement konstaterte også fredag ​​Beijings «faste motstand» mot det amerikanske besøket.

Den amerikanske delegasjonen møtte Taiwans president Tsai Ing-wen torsdag for å vise sin støtte.

– Taiwan vil fortsette å trappe opp samarbeidet med USA for å opprettholde våre felles verdier om frihet og demokrati, og for å sikre fred og stabilitet i regionen, sa Tsai.

Kina har økt sitt press på Taiwan siden valget i 2016 av Tsai. Presidentens parti har  over tid vært forkjempere for taiwansk selvstyre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon