Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Dokumenter om pendlerbolig kan ha blitt slettet eller forsvunnet på annen måte fra Stortingets arkiver. 

Jussprofessor Fredrik Marthinussen ved Universitetet i Bergen mener det er alvorlig.

Stortingsrepresentanter skal rapportere om boligforhold hvert år. Men administrasjonen har problemer med å legge fram flere dokumenter, skriver Aftenposten.

annonse

Les også: Pendlerboligskandalen: Frp vil at Stortingets administrasjon granskes

De har flere ganger bedt om skjemaer som gjelder Eva Kristin Hansen, men de har ikke fått svar fra Stortingets administrasjon. De samme gjelder Hansens advokat John Christian Elden. Han har fått noe, men ikke alt og mener de ikke eksistere lenger.

Skjemaer har blitt borte fra arkivene. «Søknaden er slettet», skriver Stortinget om to av Kjell Inge Ropstads pendlerbolig-søknader. Det kan ha skjedd i forbindelse med innføringen av et nytt saksbehandlingssystem for flere år siden.

annonse

Les også: Aps partisekretær spurte ikke Eva Kristin Hansen om pendlerbolig

– Disse skjemaene kan få noen dømt for forsettlig bedrageri. I ytterste konsekvens kan det føre til fengselsstraff. Det er derfor avgjørende at disse dokumentene blir funnet, sier Hans Fredrik Marthinussen, jussprofessor ved Universitetet i Bergen.

– Ryddejobb i gang

Den nyvalgte stortingspresidenten Masud Gharahkhani (Ap) sier til TV 2 at dette er helt uakseptabelt.

– Det viser at man ikke har hatt kontroll og systemer på plass. Jeg har gitt beskjed til stortingsdirektøren om at sånn kan vi ikke ha det, nå må det ryddes opp på alle plan – og den ryddejobben er jeg i gang med, sier han.

Stortingsdirektøren tar selvkritikk: – Regelverket kunne vært tydeligere

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon