Sveitserne stemte søndag ja til at landets coronalover skal fortsette. Foto: Michael Buholzer / AP / NTB
annonse
annonse

Et flertall blant sveitsiske velgere har sagt ja til å fortsette landets pandemipolitikk, noe som innebærer krav om coronapass på offentlige steder og arrangementer.

62 prosent av sveitserne stemte for at regjeringens coronalov fortsatt skal gjelde, i søndagens folkeavstemning, skriver NTB.

Det er andre gang på fire måneder at Sveits holder en folkeavstemning om pandemipolitikken. Denne er smitten på vei oppover og myndighetene advarer mot en femte smittebølge.

annonse

I juni ble det avholdt folkeavstemning etter at regjeringen fikk kritikk for å ha gitt seg selv for vide fullmakter på bekostning av innbyggernes individuelle rettigheter.

Også ved den anledningen sa over 60 prosent av velgerne likevel ja til loven som gir regjeringen vide fullmakter til å iverksette smitteverntiltak.

Søndagens folkeavstemning ble holdt på initiativ fra de som er motstandere av bruken av coronapass.

annonse

Coronapasset innebærer at kun fullvaksinerte, de som er blitt friske etter en coronainfeksjon, og de som tester negativt, kan gå på barer og spisesteder og delta på offentlige arrangementer.

Flere store demonstrasjoner mot myndighetenes coronarestriksjoner har funnet sted, og mange sier de også har følt seg presset til å la seg vaksinere mot sin vilje.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon