Oslo tingrett. Foto: Jil Yngland / NTB
annonse
annonse

På bakgrunn av den svært alvorlige forbrytelsen, fattet Utlendingsnemnda et varig utvisningsvedtak overfor utlendingen i 2007, og i juli 2014 ble han uttransportert fra Norge til Pristina i Kosovo.

Returnerte
I oktober 2021 klarte utlendingen å vende tilbake til Norge ved å benytte seg av et ettergjort og/eller forfalsket reisedokument.

I forbindelse med en politikontroll på Teisen i Oslo 19. oktober 2021, fremviste utlendingen et falskt gresk pass og ID-kort. Han ble derfor pågrepet og varetektsfengslet.

annonse

Les også: Det uendelige asylmisbruket

Oslo tingrett
Hovedforhandling ble avholdt medio november 2021, og utlendingen erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen.

Aktor la ned påstand om at utlendingen måtte dømmes til fengsel i 13 måneder, mens forsvareren hevdet at utlendingen måtte behandles på mildeste måte.

annonse

I tingretten erkjente utlendingen straffeskyld for å ha brutt innreiseforbudet, samt at han var klar over at de greske reisedokumentene han hadde anskaffet var falske.

Utlendingen medelte retten at han tidligere har sonet ti år fengsel i Norge, hvorav to år i Ringerike fengsel.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Les også: Asylbedrageri – avslørt etter mer enn åtte år (+)

Under soningstiden i Norge, fikk han blodpropp i beina. Han ble operert for dette på Haukeland sykehus, hvorpå han nå i ettertid beskylder legene for å ikke ha sydd ham forsvarlig sammen igjen.

Utlendingen er derfor av den oppfatning at han ikke fikk den nødvendige oppfølgningen etter operasjonen, og at dette resulterte i alvorlige komplikasjoner.

Han fant derfor ingen annen løsning enn å returnere til Norge, hvor utlendingen er sikker på at han får den nødvendige adekvate medisinske hjelpen i den tiden som kommer. I den forbindelse, er utlendingen fullstendig klar over at han brøt det varige innreiseforbudet til Norge.

Les også: Albansk statsborger siktet og tiltalt for medvirkning til grov narkotikakriminalitet

Straffeutmåling
I denne saken skal det utmåles straff for et tilfelle av overtredelse av innreiseforbudet, samt et tilfelle av å ha benyttet et forfalsket dokument.

annonse

Tingrettsdommer, Nini Ring, konkluderte at en passende straff for utlendingen ble satt til fengsel i 13 måneder, i samsvar med aktors påstand.

Dommen var enstemmig.

Kommentar
I løpet av de 13 månedene utlendingen nå må sitte innesperret i Norge før han igjen vil bli returnert til sitt hjemland, har han et hav av tid til å eventuelt få undersøkt og behandlet alle sine psykosomatiske lidelser.

I tillegg, om utlendingen ønsker det, vil han få fri tilgang til tannlege med mer.

Nok et eksempel på asyljuks (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon