En medspiller roper på hjelp etter at Sheffield United-spiller kollapset, og ristet mens han lå på bakken, i kamp mot Reading tidligere denne uken. Photo by JASONPIX/Shutterstock
annonse
annonse

Det foregår en stor debatt i England rundt de mange kollapsene på fotballbanen den siste uken.

I løpet av tre dager kollapset tre fotballspillere på banen. Tirsdag kollapset Sheffield United-spiller John Fleck i en kamp mot Reading. Fleck lå på bakken og ristet og måtte ha oksygentilførsel.

Dagen etter kollapset Sherrif Tiraspol-spiller Adama Traore i en Champions League-kamp mot Real Madrid.

annonse

Torsdag skjedde det igjen. Wigan-spiller Charlie Wyke kollapset på trening og ble hastet til sykehus.

Kuttet direkte-sending

Tidligere Premier League-stjerne, og nå ekspertkommentator hos Sky Sports, Matt Le Tissier, er en av dem som har reagert. I en melding på Twitter mente han at de mange kollapsene i fotballen burde etterforskes.

annonse

– Hvor mange flere idrettsfolk må kollapse på banen før en etterforskning finner sted? spurte han på Twitter.

Han fikk støtte av en annen tidligere fotballstjerne. Trevor Sinclair er også ekspertkommentator, og var med i Talksport-studio da de diskuterte kollapsen til John Fleck.

– Jeg tror alle ønsker å vite om han hadde tatt coronavaksine, sa Sinclair.

I det han sa det kuttet Talksport direkte-sendingen.

Sinclair ga seg imidlertid ikke.

Etter å ha blitt avbrutt av Talksport tok han til Twitter og stilte samme spørsmål.

– Alle jeg snakker med om disse hjerteproblemene som fotballspillere lider av (som bekymringsverdig nok ser ut til å skje mer regelmessig), er de knyttet til covid-vaksiner eller ikke??, skrev han.

annonse

Også tidligere Wolverhamption-keeper Carl Ikeme er forundret over stillheten i fotballen over de mange kollapsene.

– Er noen modig nok i fotballen til å spørre hvorfor? Eller skal vi bare late som ingenting skjer? skrev han på twitter.

Sinte forskere

De mange kollapsene har fått mye oppmerksomhet i England, og uttalelser fra tidligere fotballspillere har gjort at forskere har kommet på banen.

De tar sterk avstand fra at kollapsene blir linket til coronavaksinen, skriver The Telegraph.

Professor Keith Neal ved University of Nottingham, en spesialist i forskning på epidemiologi av infeksjonssykdommer, var en av flere forskere som snakket med The Telegraph.

I et intervju med avisen gjorde han narr av de som knyttet kollapsene til coronavaksinen.

– Gitt bakgrunnen til visse fotballspillere, som har spesialitet innen anti-vaksine, er det totalt uansvarlig å komme med disse ubegrunnede kommentarene, i motsetning til å få dem ordentlig behandlet, sa han.

Coronavaksine. Foto: AFP

Han fikk støtte av professor Robert Dingwall, som er folkehelsespesialist ved Nottingham Trent’s School of Social Sciences.

– Det kan være fristende å skylde på Covid-vaksiner, men forståsegpåere har et offentlig ansvar for ikke å bidra til vaksinasjonsnøling uten noen reelle bevis på at dette er en felles faktor i vidt adskilte hendelser, sa han til Telegraph.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon