Foto: Shutterstock / NTB
annonse
annonse

I Sør-Norge kommer strømmen til å koste over 4 kroner kilowattimen på det dyreste mandag. Også døgnprisen setter ny rekord med 2,56 kroner.

Kulde, lite vind, og et veldig høyt prisnivå på strøm i Europa ellers, skal være årsaken, skriver E24.

Strømmen blir aller dyrest mellom klokken 17 og 18 mandag, på over 4 kroner. Da vil ti minutter lang dusj med «sjenerøst» dusjhode vil koste rundt 26 kroner har næringslivsavisen regnet ut.

annonse

Men det er altså fullt mulig å bruke korteren tid enn det.

– Helt uhørt

– Dette viser bare hvor alvorlig situasjonen har blitt. Vi hører energiministeren si at dette har gått rimelig godt, men utviklingen nå tyder på det motsatte. Priser på 3–4 kroner kilowattimen er helt uhørt, sier Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen.

annonse

– Vårt kraftsystem er ikke laget for at tyskere skal fyre opp sitt land på vindkraft og stole på at Norge redder dem når det ikke blåser, sier Ketil Solvik-Olsen til NRK.

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) sier på sin side at Norge er nødt til å følge opp sine forpliktelser, og mener de i stor grad har tjent landet godt. En rekke kraftkabler til kontinente er godkjent de siste årene.

– Vi er i utkanten av Europa og vi lider samme skjebne som de gjør. Dette er en anstrengt situasjon på energiråvarer generelt, og det er en stor utfordring på hele kontinentet. Løsningen finner ikke vi her hjemme, sier analytiker John Brottemsmo i Kintec til E24.

Demonstrerte i flere norske byer mot høyere strømpriser

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon