Nå starter arbeidet med å komme fram til en avtale om hvordan verdens land skal håndtere den neste store helsekrisen. Foto: Rolf Vennenbernd / DPA via AP / NTB
annonse
annonse

Medlemslandene i Verdens helseorganisasjon (WHO) har blitt enige om å starte prosessen for en traktat med en felles strategi for hvordan den neste globale helsekrisen skal håndteres.

Landene er kommet til enighet om å opprette et mellomstatlig organ som skal utarbeide og forhandle en WHO-avtale om pandemiforebygging, beredskap og respons.

Nasjonene møtes i Genève fra mandag til onsdag, der de skal diskutere en internasjonal avtale som beskriver hvordan den neste pandemien skal håndteres. Ekspertene frykter at det bare er et spørsmål om tid før det kommer en ny pandemi.

annonse

Det ventes at utkastet som var klart søndag, vil bli formalisert på møtet.

– Hendelsene de siste ukene viser mer enn noen gang behovet for global solidaritet og lederskap. Vi ser fram til at verdensledere viser sitt felles engasjement. Momentumet er der, planeten må være bedre forberedt, skriver EUs utsending i en uttalelse.

Det er utløst krav om at et nytt internasjonalt forsvar må innføres som er sterkt nok til å forhindre at konsekvensen man har sett av coronapandemien kan skje igjen.

annonse

Det endelige resultatet bør kunne være klart i 2024.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon