Høyres finanspolitiske talsperson sier budsjettet fra regjeringen er dårlig nytt for alle som skaper jobber, og alle som ønsker å komme seg ut i jobb. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Høyre er misfornøyde med skattepolitikken det legges opp til i budsjettenigheten mellom SV og regjeringen.

Skattene for vanlige folk skal opp for å finansiere varige økninger i offentlige budsjetter, sier Høyres finanspolitiske talsperson om det nye statsbudsjettet.

– Nå blir det dessverre vanlige folks tur til å betale toppskatt, og dette er som vi vet bare begynnelsen på Støre, Vedum og Lysbakkens skatteøkninger, sier Tina Bru.

annonse

– I en tid hvor renten skal opp og strømprisene er rekordhøye kommer folk til å merke det på lommeboken når regjeringen kraftig skrur til skattene for lektorer, konduktører og jordmødre og alle andre som tjener mer enn 644.000, legger hun til.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) hevder på sin side at skatte- og avgiftstrykket vil være lavere eller uendret for 82 prosent av oss neste år.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon