Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) (t.h.), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Audun Lysbakken (SV) (t.v.) under pressekonferansen i vandrehallen på Stortinget etter at partiene har kommet til enighet i forhandlingene om statsbudsjettet. Foto: Annika Byrde / NTB
annonse
annonse

Senterpartiets stortingsgruppe har gitt sin tilslutning til enigheten om statsbudsjett med SV.

Det blir ingen 26. konsesjonsrunde i 2022, og CO2-avgiften på oljebransjen økes kraftig

Regjeringen vil likevel ikke videreføre Solberg-regjeringens kutt i friinntekten til uføretrygdede etter å ha kommet til budsjettenighet med SV.

annonse

Budsjettenigheten med SV fører ikke til at det blir dyrere å kjøre bil i Norge neste år. Ifølge finansministeren får 82 prosent lavere eller likt skattetrykk.

– For en vanlig bilist i Norge vil ikke kostnadene gå opp, de vil være de samme som i år, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Brillestøtten kommer tilbake, det blir gratis halvdagsplass i SFO for landets førsteklassinger og arbeidet med tannhelsereform skal komme i gang.

annonse

Kollektivtrafikken får en ekstra pakke på 500 millioner kroner.

Formuesskatten økes, men det er færre som må betale ettersom bunnfradraget heves til 1,7 millioner kroner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon