INNENRIKS 29 NOV 2021 MAN 18.35 MDG: Skuffet over miljø- og klimaprofilen til budsjettetID: 17789307 NTB MDG mener at budsjettavtalen er altfor svak i sin helhet for klima og natur. MDGs fungerende partileder, Kriss Rokkan Iversen, synes det er positivt at SV har fått stanset 26. konsesjonsrunde. – Men det betyr dessverre ikke at det blir slutt på eller særlig brems i oljeletingen, som SV lovet velgerne sine i valgkampen, sier hun til NTB. – I forrige konsesjonsrunde ble det tildelt kun fire lisenser, mens det ble utdelt 61 i TFO-runden, som skal få fortsette. Det blir med andre ord fortsatt full kjør i oljeletingen, og det er ingen seier for klimaet, sier Iversen videre. Helsepolitisk talsperson og stortingsvara Kristoffer Robin Haug i MDG mener budsjettet viser at Sp og Ap har gitt altfor lite i den runden her. – Vi er skuffet over miljø- og klimaprofilen til budsjettet, sier han til NTB. Han påpeker at SV har fått til mange gode punkter, men at de burde ha fått gjennom mye mer. – Det er flott at SV har fått til en økning av CO2-sokkelen, men det er noe helt annet enn den store omleggingen av norsk økonomi som vi trenger, sier han. I tillegg burde kollektivtransporten ha fått mye mer, mener han. – Kollektiv får en liten redningsplanke nå. De hadde trengt større støtte når krisen blir verre og verre i kollektivbransjen, sier Haug. (©NTB) [email protected] Bilde: HZloxFEfp8g For lite blir gjort for klima og natur i statsbudsjettet, mener Kriss Rokkan Iversen (MDG). Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

MDG anser at budsjettavtalen er altfor svak i sin helhet hva gjelder klima og natur.

MDGs fungerende partileder, Kriss Rokkan Iversen, vedgår at det er positivt at SV har fått stanset 26. konsesjonsrunde.

– Men det betyr dessverre ikke at det blir slutt på eller særlig brems i oljeletingen, som SV lovet velgerne sine i valgkampen, sier hun til NTB.

annonse

– I forrige konsesjonsrunde ble det tildelt kun fire lisenser, mens det ble utdelt 61 i TFO-runden, som skal få fortsette. Det blir med andre ord fortsatt full kjør i oljeletingen, og det er ingen seier for klimaet, sier Iversen videre.

Helsepolitisk talsperson og stortingsvara Kristoffer Robin Haug i MDG mener at budsjettenighet viser at Sp og Ap har gitt altfor lite i den runden her.

– Vi er skuffet over miljø- og klimaprofilen til budsjettet, sier han til NTB.

annonse

Han understreker at SV har fått til mye bra, men at de burde ha fått gjennom mye mer.

– Det er flott at SV har fått til en økning av CO2-sokkelen, men det er noe helt annet enn den store omleggingen av norsk økonomi som vi trenger, sier han.

Videre mener han at kollektivtransporten ha fått mye mer.

– Kollektiv får en liten redningsplanke nå. De hadde trengt større støtte når krisen blir verre og verre i kollektivbransjen, sier Haug.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon