Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kommer med nye tiltak tirsdag. Foto: Annika Byrde / NTBStatsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kommer med nye tiltak tirsdag. Foto: Annika Byrde / NTB
annonse
annonse

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler nye coronatiltak tirsdag.

Statsministeren skal komme med nye tiltak, som kommer i tillegg til tiltakene som allerede er iverksatt, på grunn av den nye coronavarianten omikron, i en redegjørelse for Stortinget.

– Vi har et klart budskap når jeg skal redegjøre i morgen. Både på det vi gjør nasjonalt, og strategien på vaksinering. Vaksinering er det viktigste vi kan gjøre nasjonalt og i kommunene. Jeg tror også med det nye viruset, om det skulle komme til Norge, er vaksinering en hovedstrategi, sier han til TV 2.

annonse

Fra før har det vært varslet at Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har gitt regjeringen anbefalinger om regionale og nasjonale tiltak.

Helsedirektør Bjørn Guldvog opplyser dessuten at det kan komme tiltak på grensen og nasjonale tiltak.

Før helgen ble det innført innreisetiltak, blant annet at alle reisende fra åtte land sør i Afrika må i karantene ved ankomst til Norge.

annonse

Isolasjonstiden ble mandag forlenget til syv dager for dem som tester positivt på corona og som kan være smittet med omikron. Dessuten skal husstandsmedlemmer og andre nære personer i smittekarantene i ti dager.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon