Administrerende direktør i det europeiske legemiddelbyrået EMA, Emer Cooke, sier at vaksiner som virker spesifikt mot omikron-varianten av koronaviruset kan bli godkjent innen fire måneder. Arkivfoto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB
annonse
annonse

Vaksiner som virker spesielt mot omikron-varianten av koronaviruset, kan bli godkjent for bruk om tre til fire måneder om nødvendig, ifølge EU, gjengitt av NTB.

– Dersom det er behov for å endre de eksisterende vaksinene for å tilpasse de omikron-varianten, kan vi være i stand til å få de godkjent innen tre til fire måneder, sier Emer Cooke, administrerende direktør for det europeiske legemiddelbyrået EMA.

Hun understreker at avgjørelsen om nødvendigheten av slike endringer imidlertid må tas av andre organer. Vaksineprodusentene Moderna og Pfizer har allerede sagt at de jobber med vaksiner spesielt tilpasset omikron-varianten, som ble oppdaget i Sør-Afrika i forrige uke.

annonse

Cooke presiserer at EU-byrået EMA ennå «ikke vet» om de nåværende vaksinene er effektive mot omikron, og at det vil ta omtrent to uker å finne ut av.

EMA godkjenner vaksiner til bruk i EU, og så langt har de godkjent fire koronavaksiner til bruk på voksne.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon