VIL HJELPE FLERE: Daglig leder Nina Antonov og hennes medarbeidere i Bipolarforeningen lanserte nylig Bipolarlinjen. Denne støttetelefonen bemannes kun av bipolare og deres pårørende, og holder også åpent i julen. Pressebilde. Foto: Liv Aarberg / Bipolarforeningen
annonse
annonse

De fleste mennesker opplever emosjonell stabilitet fra en uke til neste.

Slik er det ikke alltid for folk med bipolar lidelse. Selv om de kan ha lange, sykdomsfri perioder hvor de fungerer normalt, kan livet plutselig bikke over i perioder med nedstemthet og depresjon. Eller i et uvanlig intenst aktivitetsnivå, såkalt mani eller hypermani.

Det skaper ikke bare problemer i hverdagen. Både for bipolare og deres pårørende kan også høytider som julen by på utfordringer, forklarer Bipolarforeningen til Resett.

annonse

Les også: Stritter imot obligatorisk ID-merking av katter: – Svært vanskelig (+)

Foreningen synes Hurdalsplattformen inneholder mye bra, men mener samtidig at det i dag bevilges for lite midler til psykisk helsevern og selvmordsforebygging.

Nå har de opprettet en støttetelefon for bipolare og deres pårørende. Bipolarlinjen (tlf. 21 99 65 00) heter tjenesten, og drives inntil videre av frivillige mandag til onsdag.

annonse

– Vi vet at tilbudet betyr mye for de som trenger noen å prate med.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Forskarar vil ha fleirspråklege klasserom: – Ein ressurs (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon