Fotomontasje: Terje Bendiksby / NTB / Statnett / NTB
annonse
annonse

Høye strømpriser kan skape forakt for det grønne skiftet, erklærer professor, som mener at myndighetene må gjøre nordmenn mer selvforsynt med kraft.

– Det er ekstra viktig at politikerne klarer å håndtere utviklingen en nå ser i kraftmarkedet, ellers risikerer man at folk får det grønne skiftet i halsen, sier BI-professor Atle Midttun til TV 2, og etterlyser en aktiv stat:

– En må få på plass nødløsninger for de som er verst stilt. De bør få en raskest mulig kompensasjon som oppveier merkostnader sett i forhold til normalpris for strøm. Det bør være en tilskuddsordning som er definert etter sosiale kriterier.

annonse

Les også: Inkassoselskaper forberedt på kø av strømregninger

Staten tjener store beløp, men de som sliter mest økonomisk får byrden. 

– En alvorlig side ved dette er at klimaomstilling kan bli assosiert med grønt og grådig, advarer Midttun, og ser problemer for Det grønne skiftet:

annonse

– Konsekvensene som vi ser her og velferdssidene ved det grønne skiftet, kan ikke neglisjeres. Finne vi ikke løsninger på prisklemma for folk flest i Norge og Europa, kan klima-omstilling av energisystemet komme i vanry.

Kutter 10 øre per KWT! Har Vedum fullstendig mistet bakkekontakten?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon