Jan Bøhler (Sp) blir nytt medlem av kringkastingsrådet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse

Senterpartiet har innstilt tidligere Ap-topp Jan Bøhler som nytt medlem i Kringkastingsrådet.

Sp får to representanter og én vara. Stortingsgruppen har innstilt tre kandidater: Tidligere statssekretær Morten Søberg, tidligere Karasjok-ordfører Anne Toril Eriksen Balto og Jan Bøhler, skriver Aftenposten.

Frp har innstilt tidligere justisminister Anders Anundsen som nytt medlem i rådet, mens Ap innstiller på gjenvalg av pensjonist Tove Karoline Knutsen, samt tidligere stortingsrepresentant Martin Henriksen og Stine Renate Håheim.

annonse

Kringkastingsrådet er et offentlig oppnevnt organ som drøfter og uttaler seg om hovedlinjene for programvirksomheten i NRK. Rådet uttaler seg om saker både på eget initiativ, etter klager fra publikum og i saker kringkastingssjefen forelegger rådet.

Det er Stortinget som oppnevner ti medlemmer i Kringkastingsrådet etter partienes representasjon.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse