- Resett - https://resett.no -

Advarer mot «nasjonalistiske murer av frykt»

Pave Frans advarer mot det han kaller «nasjonalistiske murer av frykt» i Europa. Han mener man må ønske migranter velkommen.

– Vi må ta imot og integrere hverandre og gå sammen som brødre og søstre, sa paven, som torsdag besøkte den delte øya Kypros, ifølge NTB.

Den 84 år gamle katolske lederen vil ta med seg 50 migranter fra Kypros på flyet tilbake til Italia, ifølge greskkypriotenes president Nikos Anastasiades.

annonse

– Nærværet av mange migranter, brødre og søstre, har gjort Kypros til et ekte møtepunkt for ulike etniske grupper og kulturer, sa paven da han besøkte en maronittkirke i Nikosia.

Kypros’ historie minner Europa om at «vi må samarbeide om å bygge en verdig fremtid, overvinne splittelse, bryte ned murer, drømme og arbeide for enhet», anser paven.

Muslimske tyrkere

Tyrkisk-kypriotenes president Ersin Tatar er kritisk til pavens besøk til den sørlige delen av øya. Han anklager samtidig gresk-kypriotene for å slå politisk mynt på pavebesøket.

annonse

– Det lever to folk på Kypros. Ikke bare kristne grekere, men også muslimske tyrkere. Dette er en grunnleggende realitet på Kypros, sier han.

Lørdag reiser paven til Hellas, som likt Kypros har blitt transittland til Europa for mange som flykter fra krig og fattigdom i Midtøsten og Afrika.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474