Eivind Trædal er bystyrerepresentant for MDG. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Eivind Trædal er bystyrerepresentant for MDG. Foto: Cornelius Poppe / NTB
annonse

Kastellveien på Nordstrand ble enveiskjørt i forbindelse med et bompengeanlegg. På tross av store protester fra naboene. Trædal hevder at beslutningen ikke var politisk.

– Det er totalt kaos her i rushtiden. For oss som bor her kommer man seg nesten ikke ut med bilen, sier Hilde Olafsen til Avisa Oslo.

Da Bymiljøetaten i Oslo uten forvarsel satte opp skilt om enveiskjøring mellom Ekebergveien og Kastellveien protesterte naboene. De startet underskriftskampanjer og tok med de folkevalgte i Samferdsels- og miljøutvalget på befaring. Men til ingen nytte.

annonse

Les også: Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+) 

Nå må foreldrene kjøre ungene til barnehagen og folk er redde for å gå tur med hunden. 

Hilde Olafsen og venninnen Astrid Hagen-Huerta frykter nå alvorlige ulykker til vinteren.

annonse

– Det er kaos her fra før, hvordan det blir nå blir det jo spennende å se da. Naboen i bunnen av bakken får bilene inn i gjerdet omtrent årlig og det blir nok ikke bedre i år, sier Hagen-Huerta.

Sirin Hellvin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo. Foto: Hanna Johre / NTB

– Det er livsfarlig her. Bare det å gå med hund på tur har blitt farlig. Bilene kjører utrolig fort, det er trangt, mørkt og mye myke trafikanter, sier hun oppgitt.

Lederen av Samferdsels- og miljøutvalget, Eivind Trædal (MDG), sa under debatten om enveiskjøring i Oslo bystyre at avstemningen i bystyret ikke er en politisk beslutning, og slo fast at alle er opptatte av trygge løsninger.

Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse